..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη............. Νίκος Μπελογιάννης

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι αστικές κυβερνήσεις αλλάζουν τα έμπειρα στελέχη των τραπεζών και των μονοπωλίων παραμένουν στους κυβερνητικούς θώκους

Οι αστικές κυβερνήσεις μπορεί να διαδέχονται η μια την άλλη. Αυτά όμως που είναι ακλόνητα στην θέση τους είναι τα έμπειρα στελέχη των τραπεζών και των μονοπωλίων, οι γνήσιοι εκπρόσωποι των ντόπιων πλουτοκρατών με διασυνδέσεις με το διεθνές κεφάλαιο, οι οποίοι στελεχώνουν τους κυβερνητικούς θώκους αλλάζοντας απλώς πόστο.

Αυτό το δημοσίευμα που ανασύραμε απ’ το αρχείο μας και δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικό. Εκανε την εμφάνιση του στην ναυαρχίδα του αστικού τύπου, στο «Βήμα» και έχει ημερομηνία 08/09/2009.
Προσέξτε τα ονόματα που καθόριζαν την οικονομική και πολιτική μας ζωή επί «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και θα διαπιστώσετε ότι είναι τα ίδια που και σήμερα πρωταγωνιστούν στην λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ρεπορτάζ που αναφέραμε έχει τίτλο: «"Ομάδα κρούσης" για την οικονομία συγκροτεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου» και αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα:

«Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση».

Πλεονασμός είναι να προβούμε σε οποιοδήποτε σχολιασμό. Τα συμπεράσματα προκύπτουν μόνα τους. 
Το μόνο ίσως που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε είναι η παραπομπή στην ανάρτηση μας που αναφέρεται στον πρώην σύμβουλο των Σημίτη-Παπανδρέου και σημερινό υπουργό Οικονομικών:
Γκίκας Χαρδούβελης: Εκλεκτά έργα και λαμπρές μέρες


Από ΒΑΘΥ , Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 | 3:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου